Većina nas se sjeća scena čekanja u redovima na kioscima kako bi se kupio novi broj Plavog oglasnika i pregledala najnovija ponuda proizvoda i usluga, primjerice, stanova koji se iznajmljuju. Ako ste Vi oni koji su se rodili ’s mobitelom’ u ruci, Oglasnik vam je zasigurno poznatiji kao web platforma na kojoj možete kupiti povoljne proizvode i usluge te prodati svoje rabljene stvari.

 

Platforma za oglašavanje

Oglasnik ima toliki utjecaj da je njegovo ime postalo sinonim za oglašavanje svih vrsta proizvoda i usluga. U vrijeme osnutka, 1989. godine, ova tvrtka bila je prva privatna novina na području cijele istočne Europe.

I iako je glavni simbol Oglasnika tiskano izdanje, ova platforma za oglašavanje razvila se u kombinaciju tiskanog, web izdanja te mobilne aplikacije. Platforma je prilagođena za sve skupine korisnika i pokriva najveći broj kanala za oglašavanje. Kad se kaže da negdje ima baš svega – i to od igle do lokomotive, obično je posrijedi metafora. No, na Oglasniku je to stvarnost. Ako ste sportaš, na Oglasniku ste zasigurno kupovali nešto od sportske opreme, jer znate da ćete proći povoljno, a pronaći baš ono što tražite.

Danas ovaj svestrani Oglasnik slavi 30 godina svojeg postojanja. O njegovoj snazi dovoljno govori činjenica da oglasnik.hr ima oko 1.000.000 posjeta mjesečno te više od 1.000.000 aktivnih oglasa. Velika posjećenost rezultira i velikom potražnjom, ali i ponudom, što u konačnici čini sretnima kupce i prodavače.

Oglasnik svakodnevno spaja na tisuće kupaca i prodavatelja koji kupuju i prodaju skoro sve što se može zamisliti. Sva Oglasnikova izdanja, bila onda tiskana ili online, neprestano se razvijaju kako bi se dodatno olakšala kupovina i prodaja novih te rabljenih stvari u pokretu.

 

Oglasnik grupacija

Oglasnik grupaciju čini tiskano izdanje Oglasnika, specijalizirani magazini Auti.hr i Nekretnine, te internetske stranice oglasnik.hr, posao.hr, edukacija.hr i auti.hr.

Od svih članova grupacije ističe se posao.hr koji je jedan od vodećih portala za zapošljavanje na hrvatskom tržištu. Ova platforma povezuje poslodavce i posloprimce. Cilj portala je poticanje zapošljavanja, samozapošljavanja i poduzetništva te promoviranje područja upravljanja ljudskim resursima. posao.hr ove godine slavi 16 godina svojeg postojanja i u tom je razdoblju na njemu objavljeno više od pola milijuna oglasa. Godišnje ovaj portal posjeti dva i pol milijuna ljudi.

Glavni sponzor utrke ‘Zagrepčanka512’

Oglasnik je i ove godine glavni sponzor utrke ‘Zagrepčanka512’. Na utrku će opet doletjeti Oglasnikov papagaj kako bi bodrio natjecatelje i podigao atmosferu. Prošle godine je ova velika ptica bila glavna atrakcija koju rijetko tko nije tražio zagrljaj i fotografiju za trajnu uspomenu.

 

JESTE LI ZNALI

  • Oglasnik je osnovan 1989. godine u Zagrebu, kao prva privatna novina, ne samo na našim prostorima, nego i na prostoru cijele Istočne Europe.
  • Oglasnik je jedini nacionalni oglasnik s punih 30 godina iskustva.
  • Oglasnikovo web sjedište ove godine slavi 20 godina postojanja.
  • posao.hr dio je najveće asocijacije za regrutiranje poslodavaca i posloprimaca – ‘The Network’, koja broji više od 130 zemalja diljem svijeta i razmjenjuje oglase na globalnoj razini.
  • Magazin Nekretnine jedinstven je na tržištu po ponudi foto oglasa
  • Oglasnikov papagaj, pripadnik vrste Spix’s macaw, konstantno obilazi gradove diljem Hrvatske i dijeli zagrljaje kako bi podsjetio ljude na ono što je zbilja bitno

Više na https://www.oglasnik.hr/media/banners/30-godina-web/index.html

Tags

|