U subotu 7.12.2019. u poslovnoj zgradi Zagrepčanka održana je osma utrka stepenicama ZAGREPČANKA 512, pod organizacijom Društva športske rekreacije Aktivan život.

Na sve tri utrke – SOLO, DUO i MEGA sudjelovalo je:

  • SOLO: 479 natjecatelja
  • DUO: 37 parova
  • MEGA: 36 natjecatelja

 

Trkačice i trkači došli su iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz inozemstva (Austrija, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina i velik broj sudionika iz Italije).

490 stepenica prešli su i natjecatelji s invaliditetom, što nam je posebno drago. Tako se sudionik iz Italije Haki Doku spustio s 25. kata u invalidskim kolicima, a paraolimpijac Toni Bošnjaković popeo s protezama na obje potkoljenice.

 

Toni Bošnjaković

Stazu u kategoriji muškaraca u SOLO utrci najbrže je pretrčao Antonio Kleković iz Hrvatske u vremenu 2 minutu 41 sekundu i 97 stotinki i time postavio novi muški hrvatski rekord staze. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Renata Kožar s rezultatom 3 minute 48 sekundi i 64 stotinke.

 

U timskoj DUO utrci najbrži rezultat imali su prošlogodišnji pobjednici Paula Šimunčić i Gabrijel Stojanović u vremenu 6:21.29. Paula je ujedno svojim rezultatom (03:02.14) postavila novi hrvatski rekord staze.

 

U MEGA disciplini, u kojoj se na vrh trči dva puta, imamo starog novog pobjednika i rekordera Matjaža Miklošu s rezultatom ukupno 05:22.23. U ženskoj konkurenciji slavila je Ana Čufer s rezultatom 06:00.44 koja je ujedno postavila i novi ženski rekord staze koji sada iznosi 02:59.68.

 

Vrijedne nagrade za prvo mjesto u muškoj i ženskoj na utrkama SOLO i DUO bile su  – Xiaomi Mi Band 4  i Xiaomi Mi True bežične slušalice, a na utrci MEGA najbolji su nagrađeni s GoPro HERO7 White koje je osigurao glavni sponzor Oglasnik.

Prvoplasirani su dobili i poklon bon od 500 kuna za kupnju sportsku opremu u Nike Store Arena, dok je nagrade za drugo i treće plasirane osigurala je Farmacia, a sastoje se od – vrećice za sportsku obuću, mutifunkcionalne sportske marame i Farmacia vrijednog poklon seta.

 

Galerije fotografije pogledajte na:

 

 

Hvala što ste bili s nama u 2019. godini i vidimo se na 9. izdanju vertikalne utrke Zagrepčanka 512!

Tags

|