Vitamin Well namijenjen je ljudima koji znaju da „obični“ sokovi sadržavaju previše šećera, za svakodnevno cijeđenje voća nemaju vremena, a voda im je već pomalo – dosadila.

 

Tu se u priču uključuje švedski brend Vitamin Well, koji je razvio formulu pića baziranu na izvorskoj vodi oplemenjenoj vitaminima i mineralima, elektrolitima, aminokiselinama te biljnim i voćnim ekstraktima kao zdravu alternativu sokovima.

Osmišljen je prvotno kao pomoć organizmu da izdrži pojačane fizičke napore, ali su ga vrlo brzo osim profesionalnih sportaša otkrili i rekreativci te šira javnost kao zdravu alternativu svim slatkim i gaziranim napicima.

Vrlo važno je napomenuti da napici Vitamin Well sadrže upola manje kalorija u usporedbi s drugim bezalkoholnim pićima – u 100 ml 4,2 grama voćnog šećera.

 

Važnost vode u organizmu

Važnost vode za sve procese u tijelu ne treba previše naglašavati – Osim što hidratizira kožu, ona pomaže i brojne procese u organizmu, poput otapanja i prenošenja hranjivih tvari, izlučivanja otpadnih supstancija metabolizma iz tijela, transporta kisika… Ima i ulogu hlađenja tijela, što je posebice važno za osobe koje se bave sportom. A koliko nam dnevno treba te vitalno važne tekućine?

Iako postoji zlatno pravilo o „osam čaša“, svaki organizam ima svoje potrebe – ovisno o dobi, spolu, geografskom području i klimatskim uvjetima u kojima netko živi, ali i hrani i piću koje konzumira, tjelesnoj aktivnosti kojom se bavi – prosjek je od 1,5 do 3 litre na dan.

 

Zdravlje iz bočice – osuvremenjena verzija vode

Za preduvjet održavanja optimalnog zdravlja nužno je da se u našem tijelu pravilno odvijaju sve metaboličke funkcije za što je potreban odgovarajući unos vitamina i minerala prilagođen svakoj dobnoj skupini i spolu.

Zahvaljujući sastavu Vitamin Well napitak pozitivno djeluje na funkciju mišića, živčani sustav i proizvodnju energije ,očuvanju DNK te zaštiti od oksidacije (vitamin C i cink).

 

Hidratacija, detoks, antioksidativna zaštita  

Napici imaju i zanimljive nazive – usklađene s ciljem koji žele postići.

Vitamin Well Defence, s okusom citrusa i cvijeta bazge, sadrži vitamine C, B12 i cink koji pridonosi normalnom funkcioniranju imunosnog sustava. Također sadrži ekstrakte bazge i zelenog čaja.

 

Vitamin Well Reload, s okusom limuna i limete, izvor je biotina, vitamina B12 i magnezija koji uravnotežuje elektrolite, a ova će kombinacija pridonijeti normalnom metabolizmu te potaknuti stvaranje energije. Također je izvor vitamina D koji se pod utjecajem sunčevih zraka prirodno stvara u koži.

 

Vitamin Well Antioxidant, s okusom breskve, sadrži antioksidanse vitamin C i E te minerale selen, mangan, bakar i cink koji štite stanice od oksidativnog stresa.

 

Vitamin Well Hydrate, s okusom rabarbare i jagode, izvor je vitamina C i B12 koji pridonose smanjenju umora i iscrpljenosti, dok cink, biotin i niacin održavaju kožu u normalnom stanju.

 

Vitamin Well Upgrade, izvor magnezija i vitamina D koji doprinose održavanju normalne funkcije mišića. Magnezij i cink doprinose normalnoj sintezi bjelančevina. Izvor je i vitamina B6 i B12 koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenost

 

Vitamin Well Celebrate, sadrži magnezij koji pridonosi smanjenju iscrpljenosti i umora. Magnezij također doprinosi normalnoj funkciji mišića. Cink i folna kiselina pridonose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Celebrate sadrži i niacin koji doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije. Savršeno prije, za vrijeme ili nakon velikog slavlja

 

Boca Vitamin Well napitka očekuje vas u cilju utrke Zagrepčanka 512!

Tags

| |