Ove godine, na utrci Zagrepčanka 512 u kategoriji DUO, nastupiti će Iva Šušak i Stjepan Dubac. Posebnost tog tandema je što je Iva slijepa, a Stjepan nagluha osoba.

 

Oboje su strastveni planinari i ljubitelji prirode te aktivni sudionici inkluzijske inicijative “Planinarenje i penjanje za sve” čija je osnovna namjera poboljšanje kvalitete života svih, a posebice osoba s invaliditetom u interakciji s prirodom.

 

Iva i stjepan nastupit će na utrci DUO.

 

„U okviru inicijative organiziramo raznovrsne aktivnost stoga smo odlučili nastupiti u ovoj utrci. Želja nam je u javnosti promovirati i prezentirati što sve osobe s invaliditetom mogu ostvariti. Naš nastup je ujedno i najbolji primjer dvostruke inkluzije što znači da osobe s invaliditetom koje to mogu prate ili vode druge osobe s invaliditetom.“- rekao nam je Stjepan

 

Planinarenje na Velebit.

Inicijativa je započela prije dvije godine, a pokrenuo ju je upravo Stjepan Dubac koji je kroz speleologiju, planinarenje i visokogorsko planinarenje stekao raznovrsno iskustvo boravka i kretanja u planinama. Istovremeno, Stjepan je niz godina dobrovoljni vatrogasac, član DVD Sveta Nedjelja i tri godine za redom (2013-2015) nastupio je u utrci Zagrepčanka 512 pod punom vatrogasnom opremom.

Stjepan na Zagrepčanci 512 2014. godine

Više o Ivi i Stjepanu te inicijativi „Planinarenje i penjanje za sve“ pogledajte na bit.ly/PlaninarenjeZaSve

Tags

| |